Friday, 3 August 2012

bus oh buss

salamm guys..
mlm2 buta nie aku agak tlambat sikit nk update pasal smlm time aku balik kl.. ye la nk update terus kite bkn nye hado smsung note, tab bagai , i fon bagai kn.. ade lappy pown xbwk caj -,- mklom la, lappy kite saiz nye besor, berattt so nk jimat muatan tan so tpksal a korbankan charger utk tgal dirumsis..so al kisah nye 5 6 jam lsps kejadian la aku dpt update.. actly xde kes besar pown cume aku menjdi kemuskilan tgh hari smlm.. 

plot permulaan..
sperti kebiasaan if aku nk balik nek kt MC (mlaka sntral) aku akn ditemani oleh para2 jelitawan yg wajib bg aku utk tunjuk arah bus..sbb aku xbiasa kt tempt tue walopon da b'kurun kot aku dtg, nek bus kt area tue tp still BEBAL lgiiii... ye la rase mcm xtentu arah bile xde peneman nie, mcm tgul je nti..so da kewajipan la para2 jelitawan td pasti meneman.. al kisah nye, tgh ari smlm tpaksa aku lalui wlopon sukar nk aku terjah sowang2..namun apakah daya makcik2 jelitawan ini td belom siap lgiiii!!! mandi pown x! mengemas kata nye... ngaaaa~~ ini aku da tau sgt rutin c lady yana nie, setengah jam mandi, stgh jam siap stgh jam makeup n stgh jam lgi mengemas bagai..total out lebih kurang 2jam aku kene tgu nti, so da lari set time dgn mr. FH.. sbb kiteorg da plan awal nk g berbuka sama lgpun kene sharp time sikit coz die keje..so tpksa la aku merantau keseorgan ,dlm keadaan blur..pastu teruskan jgk dgn misi tgu bus yg ptama kt kolej utk ke msjid tanah.. setelah tiba disana~~ haaaa..nie la nk stat citer nieee , berhimpit2 ko tau x!! da mcm dlm tin sardin yg nk kene pack masuk lam kotak (gitue la bayangan nye) aku pown menunjuk power menolak2 kononye aku la paling kuat sbb dpt jgk aku naik pling awal =p tp yg bengangkn bus panorama tue xsmpai 10 sit pown, sbb yg lain semua ruang b'diri..

pastu....
da smpai kt atas bus, aku cari2 la tmpt kosong, nasib ade lgi 1.. tanpa toleh ke ape aku terus r dudok ! lgi mau tgk ka???mase yg lain tgh himpit2 tue kn, aku pelik laaaaaa, nape semua org tgh tgk aku dowww!!! korang nk kene korek biji mata keee??? yg aku nie mula la pikir mcm2..aku dudok tmpat org cacat ke?? nie tmpat dudok org preggy ke?? org tua punye tmpat ke??? aiiii lemas la aku ngn pandangan kowang! seolah2 aku buat salah besar dudok kt situe... mule2 nk bangon..tp, PEGI LANTAKKKKK  , aku byk barang nieeee.. xpyh nk pandang sgt la +__+'
dgn selamba aku dodok je r smbil.tunduk kt bwh je, bayangkan la dari MT ke MC aku dok tundok je ,xdongak2 mau tekehel dowww urat tengkok aku nieeeee... tp lam keadaan tunduk tue aku dok jeling2 gak la kt kusi2 tue , mane tau ade simbol2 yg aku xnmpak,xboley kasi aku dudok kan..tp xde plak yg aku nnmpakkkk....sampai la aku menahan sejam nokkk ,panas bontot nie ,da nek teleng pale nie dibuatnye ..adehhh tp, alhamdullialah akhirnyeeee wehhhhhhhh!!! aku da smpaiiiii,abis renyok baju aku jdi patong slama sejam sgt besttt.. hah? time aku bgon tue aku tgk laaa lgi mane tau kn tmpat org cacat ke ape, tp pasti xde pon!

 secara rumusan nye citer td! aku hairan smpai skg ape sbb yg dieorg pandang aku??? tpikir jap?? aku mcm erra ke?? aku mcm puteri diana ke?? putri jelmaan hang lipor mybe??? ;')  hahahhahaa  

mcm mongokkk je statement.. bkn ape la, xpuas ati laaa, mcm aku wt salah jeee.. aishhh ok foget n de end smpai sini, if nk tau lgi kisah nie tgu smbungan nye pada trip raya ntiiii...akan menyusulll hehe ;)

2 comments:

LADY ANA said...

LADY ANA oke bukan LADY YANA . haha . siak lu ngumpat gua ehh . lalalala

CiK @bY said...

ooo eh... silap...hahahahaa